Parke Taşı Yapan Firmalar

Ankara kilit taşları sitelerin girişlerinde, kaldırımlarda, otopark ve bahçelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Her renk ve modellerde mevcut olan kilit taşları diğer adı ile aşk taşları ile de bilinmektedir. Kırmızı, siyah ve beyaz renkler yaygın olarak kullanılmaktadır. Kilit taşları çok eskiden bu yana kullanılmaktadır. Evlerde ve bahçelerde Parke taşı yapan firmalar estetik görüntü vermektedir. Çevre düzenlemelerinde, kaldırım ve meydanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Değişik dış zeminlerde rahatça uygulanabilmektedir.
  
Kilit taşları nasıl uygulanır.

Kilit taşları döşenmeden önce deneyimli ustalar tarafından yerin incelemesi yapılır. Daha sonra zemine göre döşeme yapılmaktadır. Kendi başımıza yapılması önerilmez. Düzgün yapılmaz ise çökük ve çatlaklara yol açmaktadır. Uzun ömürlü olması için ustaların iyi planlama yaparak çalışması bu işte çok önemlidir. Kilit taşları iki şekilde uygulanabilir. Birincisi düz zemine asfalt olan bölgelere uygulanır. İkincisi ise kumların üzerine kompresör baskılanarak uygulanmaktadır. Uzun süre kullanılması için ustaların özenle kilit taşlarını döşemeleri gerekmektedir. Eğimli arazilerde de çok dikkatli olunması gerekmektedir. Kilit taşlarının hızlı ve kolay kurulması, ekonomik olmasından dolayı inşaat sektöründe çok yaygın olarak
kullanılmaktadır.

Kilit Taş Fiyatları

Döşenecek alanın metre karesine göre ne kadar kilit taşın harcanacağı hesaplanır.
Parke taşı yapan firmalar modeli ve boyutu da göz önüne alınarak bir fiyat listesi çıkartılır. Firmalarda metre karesine ve kalitesine göre de fiyatlandırma yapılmaktadır. Deneyimli firmalardaki ustaların kaliteli kilit taşları ile kullanımı sonucunda harika eserler ortaya çıkmaktadır.

Evlerin tasarımlarında bazı konakların dış cephelerinde, kaldırımlarda, bazı ara yollarda, belediye peyzaj çalışmalarında, evlerin içlerinde parke alanında ve daha akla gelemeyecek birçok alanda Parke taşı yapan firmalar  mevcuttur. Karo ve parke şeklinde bulunan kilit taşları boyut ve modellerine göre değişiklik göstermektedir. Sağlam olması sert iklim şartlarına dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Yağmurlu ve karlı havalarda oluklardan suların akması kilit taşların özelliklerindendir. Mimari olarak estetik görüntü veren üç boyutlu kilit taşları da son zamanlarda tercih edilmektedir. Siyah, kırımızı ve beyaz modelleri ile şahane görüntülere sahne olmaktadır. Duvarlarda andezit taşı olarak ta kullanılmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karo Taşı Fiyatları

İstanbul Şev Taşı

ÖZKUL KARO